skip to Main Content

Varovanje podatkov

V spletni trgovini Spletna Ponudba se na prvem mestu trudimo za kar najbolj varno nakupovanje. To pomeni, da naredimo vse potrebno, da onemogočimo kakršnokoli nepooblaščeno prestrezanje podatkov, ki jih uporabnik posreduje izključno in neposredno nam.

Zbiramo naslednje podatke:

 • Osebne podatke (ime in priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku).
 • Kontaktne podatke (naslov za izdajo računa in telefonsko številko).
 • Finančne podatke (podatke o vaših kreditnih karticah ne shranjujemo).
 • Podatke o nakupih in plačilih (hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih).
 • Podatke vezane na vašo uporabo in profil (zadnji ogledani izdelki, izdelki v košarici, komunikacija z nami preko povezave pišite nam, oddani komentarji in ocene naših izdelkov).
 • Tehnične podatke (za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, lokaciji vaše naprave ter vrsti naprave s katero dostopate do naše spletne strani. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletni strani ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletne trgovine. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na uporabnikov računalnik lahko shranimo tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.
 • Za točnost podatkov, ki jih uporabniki vpišejo ne odgovarjamo.
 • Za varnost svojih podatkov je odgovoren tudi uporabnik, ki mora skrbeti, da njegovih podatkov za dostop do naše spletne trgovine ne pridobi tretja oseba.

Vse podatke, ki jih uporabnik vpiše ob registraciji v spletni trgovini so namenjeni samo poslovanju spletne trgovine in se v nobenem primeru ne bodo uporabili v druge namene. Podatki bodo uporabljeni pri procesu pošiljanja, odpošiljanja in obveščanja o naročenih izdelkih. Dostavni službi Pošta Slovenije bomo zaupali samo podatke, ki so potrebni za dostavo naročenih izdelkov.

Uporaba podatkov

Vaše podatke uporabljamo za:

 • Zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (vodenje finančnih in poslovnih knjig).
 • Izvedbo vaših naročil.
 • Analizo poslovanja, spremljanje statistike, obnašanje kupcev in obiskovalcev pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani.

Dolžina hrambe podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali:

 • V obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave.
 • Dokler bo to potrebno za zaključek naročenih aktivnosti.
 • V okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov.

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

Pravice lastnikov podatkov

Našim uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:

 • Na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke.
 • Vpogled v vse podatke, ki jih imamo zbrane o vas, je možen preko menija Prijava.

Vedno smo vam na voljo, da uveljavite vašo pravico do popravka podatkov. Omogočamo vam, da praktično vse vaše osebne podatke popravite in uredite sami z uporabo funkcionalnosti v meniju Prijava.

V določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Če ste se registrirali kot uporabnik, pa niste nikoli oddali nobenega naročila, potem vas bomo lahko na vašo zahtevo izbrisali mi. Če pa ste pri nas kupovali, vas prosimo da upoštevate, da moramo vaše podatke hraniti skladno z zakonodajo.

 • V določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljnje obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno.
 • Na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali v elektronski obliki.

Če imate vprašanje ali pripombo v zvezi z varovanjem osebnih podatkov vas vabimo, da stopite v stik z nami preko kontaktnega obrazca.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in prekličejo svojo registracijo. Pošljite nam izjavo o preklicu registracije preko kontaktnega obrazca. Ko bomo prejeli vašo izjavo, bomo vaše podatke izbrisali v roku 31 dni.

V kolikor želite biti obveščeni o naših akcijah in popustih se morate prijaviti na e-novičke. Novičke pošiljamo občasno in od njih se lahko odjavite kadarkoli želite preko povezave »Odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega prejetega e-sporočila.

Spletni piškotki

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletno mesto, ki ga obiščete pošlje brskalniku. Spletno mesto si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer vsebino nakupovalne košarice in druge nastavitve.

Tako je lahko vaš obisk spletnega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna in koristna.

Zakaj potrebujemo piškotke?

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju nekaterih storitev. Uporabljamo naslednje spletne piškotke:

Ime piškotkaNamenTrajanje
_ga
Piškotek nastavi orodje Google Analytics, ki nam omogoča, da spremljamo, kako se obiskovalci premikajo znotraj naše spletne trgovine.
2 leti
_gat
Piškotek se uporablja za omejevanje števila poslanih zadetkov Google Analytics.
10 minut
_gid
Piškotek z naključno ustvarjeno unikatno številko se uporablja za izračun podatkov o obisku naše spletne trgovine.
24 ur
cookieconsent_status
Piškotek shrani vašo odločitev glede sprejema ali zavrnitve sledilnih piškotkov.
1 leto

Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji »Pomoč« vašega spletnega brskalnika.

V primeru, da boste onemogočili piškotke, vam nekatere spletne strani morda ne bodo delovale pravilno. Več o uporabi spletnih piškotkih po spremenjenem Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1, ur. list št. 109/2012) si lahko preberete na straneh informacijskega pooblaščenca RS.

Back To Top