Skip to content
10% popust na vse izdelke od 12.07.2024 do 19.07.2024. Koda kupona: POLETJE10

Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine Spletna Ponudba so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Kupec se z oddajo naročila za nakup izbranih izdelkov v naši spletni trgovini strinja s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

Vrste uporabnikov

S potrjeno registracijo v spletni trgovini Spletna Ponudba postane kupec »stranka« spletne trgovine Spletna Ponudba. Ob registraciji v spletni trgovini pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Če kupec želi lahko naslov elektronske pošte ali geslo spremeni v svojem uporabniškem profilu.

Obveze ponudnika

Ponudnik se obvezuje:

 • Da bo z besedo in sliko predstavil najbolj bistvene značilnosti vsakega izdelka v spletni ponudbi.
 • Jasno navedel končno ceno vsakega izdelka.
 • Omogočil dostavo naročenih izdelkov v razumnem roku.
 • Predstavil kupcu vse dodatne stroške, ki bodo nastali v procesu nakupa.
 • Omogočal kupcu neposredno komunikacijo preko elektronske pošte oz. preko telefona.
 • Predstavil kupcu možnosti za vračilo izdelka oz. postopek reklamacije poškodovanega izdelka.
 • Skrbel za varnost osebnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo.

Obveze kupca

Naročen izdelek je kupec dolžan prevzeti. V primeru, da kupec paketa ne prevzame je dolžan kriti vse stroške, ki so nastali zaradi neprevzema naročenega izdelka. Ob prevzemu je kupec dolžan preveriti količino in kvaliteto naročenega izdelka. Če naročen izdelek ni v skladu z njegovimi pričakovanji, ga lahko kupec na svoje stroške vrne ponudniku. Kupec ob prevzemu plača izdelek na način, ki ga je izbral ob potrjevanju naročila. Kupec skrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Nakupovanje v imenu tretje osebe brez njene vednosti ni dovoljeno.

Ponudba izdelkov in cene

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene izdelkov so redne cene in akcijske cene. Akcijske cene so posebej označene s prečrtano redno ceno in objavljeno akcijsko ceno s popustom.

Spletna Sinergija, poslovno svetovanje, Vesna Krašovec s.p. je davčni zavezanec skladno z zakonom o DDV. Ta podatek je posebej naveden na računu, ki ga ponudnik izda kupcu.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme samodejno generirano elektronsko sporočilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Elektronsko sporočilo o naročilu je v elektronski obliki shranjeno na strežniku Spletne Ponudbe. Kupec jo lahko pridobi s pisno zahtevo. Izdelek je za kupca rezerviran 3 delovne dni. Po tem roku se naročilo avtomatsko prekliče.

Dostava naročil

Vsa naročila oddana med delavnikom do 15. ure so odposlana še isti dan v primeru plačila po povzetju ali preko sistema PayPal. Naročila s plačilom po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na naš bančni račun. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je čas dostave daljši je to posebej označeno in se upošteva čas, ki je naveden ob izdelku. Izdelke, ki jih boste naročili v naši spletni trgovini, bodo dostavljeni preko dostavne službe Pošte Slovenije in jih boste lahko prevzeli ob dostavi na dom. Znesek poštnine je odvisen od teže izdelka.

Načini plačila

V spletni trgovini Spletna Ponudba omogočamo plačevanje izdelkov na naslednje načine:

 • Po predračunu (bančno nakazilo) na račun podjetja.
 • Po povzetju kar pomeni, da se stroški naročila poravnajo ob prevzemu paketa.
 • Preko PayPal sistema na račun podjetja.
 • Plačilo s kreditnimi karticami (Visa, Mastercard, American Express, Discover, Diners Club).

Po plačilu naročenih izdelkov prejme kupec račun in sicer v PDF obliki na elektronski naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Vklopi razum, zahtevaj račun

Postopek nakupa

 • Izbira izdelka: V spletni trgovini Spletna Ponudba si izberete izdelek (tudi barvo, količino, velikost), ki jo želite naročiti. S klikom na gumb »V košarico« izdelek dodate v košarico. Sistem vas opozori, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico.
 • Sprememba vsebine košarice: Na spletni strani se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na gumb »Poglej košarico«) uporabniku prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v košarico.
  V nakupovalni košarici so vidni izbrani izdelki, šifra, količina, njihova cena ter skupni znesek izbranih izdelkov. Če želi uporabnik spremeniti količino izbranih izdelkov v košarici, mora spremeniti številko želene količine v polju »Količina« in klikniti na gumb »Posodobitev«. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na gumb »Odstrani«.
 • Kuponi: Če imate kupon ga lahko unovčite tako, da vnesete šifro v polje za kupon ter kliknete na gumb »Uporabi kupon«. Zgoraj se vam prikaže obvestilo o uspešni uporabi vašega kupona oz. opozorilo, če je kupon že bil uporabljen.
 • Izbira dostave: Če želite pridobiti koliko bo znašala poštnina za vaše naročilo, preprosto kliknite na »Izberite dostavo«. Izbrati morate državo ter poštno številko in klikniti na gumb »Pridobite izračun«. Odpre se vam pojavno okno, kjer izberete metodo dostave ter kliknete na gumb »Uporabi dostavo«.
 • Zaključek nakupa: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime in priimek, elektronski naslov, telefonsko številko, naslov, kraj, poštno številko in državo), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
  Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni. Če želite dostavo na drug naslov, pred »Naslov za plačilo je enako naslovu za dostavo« odstranite kljukico in nato v ustrezna polja vpišite zahtevane podatke.
 • Način dostave: Dostavo vrši Pošta Slovenije. Strošek je odvisen od teže izdelka.
 • Način plačila: Izbirate lahko med naslednjimi načini plačila: Plačilo po predračunu (bančno nakazilo), plačilo preko PayPal sistema, plačilo po povzetju in plačilo s kreditnimi karticami (Visa, Mastercard, American Express, Discover, Diners Club).
 • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka in strošek poštnine, skupni strošek za plačilo je razviden v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 • Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb »Oddajte naročilo«. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst, ki potrjuje, da je bilo naročilo uspešno oddano.

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Potrditev naročila vsebuje podatke o naročenih izdelkih, vključno z naročeno količino in ceno le teh, stroške in način dostave, morebitne popuste, skupen znesek za plačilo ter podatke za morebitno nakazilo, ki se uporabijo v primeru izbire plačila po predračunu. Kupcu, ki se registrira so na spletni strani vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

V primeru nejasnosti, dodatnih vprašanj nas lahko kontaktirate preko kontaktnega obrazca ali po telefonu. Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Preko elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi ne dobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

Pravica odstopa kupca od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec (po 43. členu ZVPot) pravico, da v 15-ih dneh podjetju na elektronski naslov sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Izdelek mora kupec vrniti v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe na svoje stroške. Prav tako se šteje za odstop od pogodbe, če kupec vrne prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (15 dni) brez posebnega sporočila o odstopu. Po prejemu izdelka podjetje kupcu skladno z zakonom nemudoma oziroma najkasneje v 15-ih dneh vrne opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila je strošek pošiljanja izdelka.

Kupec mora blago vrniti v originalni in nepoškodovani embalaži. Če je kupec že začel uporabljati izdelek odstop od pogodbe žal ni več mogoč. Kupec izdelek vrne na naslov Vesna Krašovec s.p., Cesta v gaj 73, 3313 Polzela.

Prodajalec izdelka vrne kupcu kupnino za vrnjeno blago v roku 15 dni od prejema vrnjenega blaga. Ker je embalaža sestavni del izdelka, jo je ob morebitnem odstopu od pogodbe prav tako potrebno priložiti takšno, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja izdelka, torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini.

Če podjetje oceni, da izdelek ni vrnjeno v enakem (originalnem) stanju, kot je bilo ob prodaji posredovano kupcu, si slednji pridržuje pravico do odškodnine oziroma do ponovne – in tokrat nepreklicne – dostave takšnega blaga kupcu na njegove stroške.

Kupec ob vračilu izdelka pošlje tudi račun za izdelek in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila uporabljena promocijska koda oziroma koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na bančni račun uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

Izdelki, kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da lahko vrnete izdelke, ki ne ustrezajo vašim pričakovanjem. Ta priporočila ne veljajo, če je izdelek ob nakupu v okvari oz. ne deluje. V tem primeru je potrebno izdelek reklamirati. Reklamacije sprejemamo preko obrazca, ki se nahaja na strani za reklamacije.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznana stvarna napaka se ne upošteva.

Varstvo podatkov

V spletni trgovini Spletna Ponudba se na prvem mestu trudimo za kar najbolj varno nakupovanje. To pomeni, da naredimo vse potrebno, da onemogočimo kakršnokoli nepooblaščeno prestrezanje podatkov, ki jih kupec posreduje izključno in neposredno nam.

Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri vpisu v našo spletno trgovino, so namenjeni zgolj in samo poslovanju spletne trgovine in se v nobenem primeru ne bodo uporabili v druge namene oziroma ne bodo posredovani tretji osebi. K temu nas zavezuje tudi Zakon o varovanju osebnih podatkov.

Za varnost svojih podatkov je odgovoren tudi kupec, ki mora skrbeti, da njegovih podatkov za dostop do naše spletne trgovine ne pridobi tretja oseba.

Komunikacija

Podjetje bo z uporabnikom stopilo v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. V oglasnih elektronskih sporočilih bo vidno predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo podjetje izrecno spoštovalo.

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice ne-izključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Spletna Ponudba in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina Spletna Ponudba se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov v spletni trgovini. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti dostop do spletne strani zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja. V primeru, da tehnična napaka vpliva na oddana naročila jih ima ponudnik pravico preklicati in o tem takoj obvestiti kupca. Kupec mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme pred dostopom do spletne strani ter zagotoviti varnost in zaupnost podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov in geslo).

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Ponudnik na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo preko sledeče povezave: https://ec.europa.eu/. Ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ter Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov.

Back To Top